Στους στόχους του Αγροκτήµατος µελλοντικά είναι να εισέλθει και στη µεταποίηση του προϊόντος, εγχείρηµα που θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη της ζήτησης, όπως λέει ο επικεφαλής του, Γιώργος Φλόκαρης. Η πραγµατικότητα που ο ίδιος περιγράφει είναι ότι δεν υφίστανται στην Ελλάδα αρκετά οργανωµένα εργαστήρια που να επεξεργάζονται εκτεταµένες ποσότητες ανθού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξωτερικό διοχετεύεται αυτήν τη στιγµή σε όλη την Ευρώπη ως έτοιµο µαγειρεµένο προϊόν µε γέµιση και κατά κύριο λόγο στις Σκανδιναβικές χώρες. Επίσης σε άλλες αγορές της Ευρώπης καταναλώνεται ως ορεκτικό στο γεύµα, µε κύριο προορισµό τη Γερµανία και τη Γαλλία.
Το Αγρόκτηµα Φλόκαρης «Κολοκύνθη» ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στον πρωτογενή τοµέα κατά τη δεκαετία του 1980, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Φλόκαρης, τέταρτης γενιάς παραγωγός, έχει αναλάβει να συνεχίσει και να αναπτύξει το συγκεκριµένο προϊόν. Παρά το γεγονός ότι από πλευράς καλλιεργητικής φροντίδας ο ανθός παρουσιάζει ανάλογες απαιτήσεις µε εκείνες που έχει το κολοκύθι από το οποίο προέρχεται, αποτελεί ωστόσο ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευπαθές προϊόν. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι η συγκοµιδή του ανθού πραγµατοποιείται νωρίς το πρωί µόλις ανοίξει το λουλούδι και παραµένει για συγκεκριµένες ώρες τις ηµέρας ανοιχτό µετά την κοπή. Σε αυτό το διάστηµα που παραµένει ανοιχτός ο ανθός θα πρέπει να παραδοθεί στα εργαστήρια µεταποίησης για να προχωρήσουν άµεσα στην επεξεργασία του. «Συνήθως το παραδίδουµε σε µία ώρα», εξηγεί ο παραγωγός. Πρόκειται επίσης για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο προϊόν που απαιτεί προσοχή κατά τη συγκοµιδή του για να µην σπάσει. Στο Αγρόκτηµα παράγεται εκτός από τον ανθό και το κολοκύθι, που στη συνέχεια διατίθεται φρέσκο στην αγορά. Το Αγρόκτηµα Φλόκαρη εκτός από τον κολοκυθοανθό που καλλιεργείται κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεµβρίου, διαθέτει και άλλα κηπευτικά όπως είναι οι χειµερινές φυτεύσεις του λάχανου και των πράσων καθώς και άλλων αγαθών όπως η ντοµάτα και το αγγούρι.