Site icon Fresher

Αισιοδοξία για την παραγωγή ροδακίνου στο Αμύνταιο, πλήγμα οι ανοιχτές τιμές

Ωστόσο, μεγάλο είναι το πρόβλημα από την έλλειψη εργατών γης αλλά και οι ανοικτές τιμές. Όπως τόνισε, σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα, παραγωγός της περιοχής «Στον πανέμορφο κάμπο της Βεγορίτιδας ευδοκιμεί το ροδάκινο, τόσο το επιτραπέζιο όσο και το βιομηχανικό, αλλά και τα νεκταρίνια. Φαινόταν ότι είμαστε σε μια καλή χρονιά όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα. Αυτό έχει βγει αληθινό μέχρι στιγμής, αν εξαιρέσουμε ότι ο καύσωνας έχει δημιουργήσει μια σχετική πρωιμότητα, αλλά αυτό δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό το εξαιρετικό προϊόν που παράγεται εδώ θα καλύψει τόσο την εγχώρια αγορά, όσο και αγορές του εξωτερικού».

Και συνέχισε «Το μόνο μειονέκτημα είναι όπως και κάθε χρόνο , το θέμα με τις ανοιχτές τιμές, όπου οι έμποροι αδυνατούν να παρουσιάσουν το πλάνο στο οποίο εμπορεύονται και κινείται η αγορά, για να δώσουν συγκεκριμένη τιμή. Η συγκομιδή ξεκινά ολοένα και περισσότερο, υπάρχει ζήτηση. Δυστυχώς από χρονιά σε χρονιά μειώνονται οι εργάτες γης», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Περίμετρο».

Πηγή: ertnews.gr

Exit mobile version