Site icon Fresher

Σταθερή αύξηση στα καθαρά κέρδη της Del Monte παρά τη μείωση στις πωλήσεις για το β’ τρίμηνο του 2024

Σύμφωνα με την έκθεση του ομίλου, οι καθαρές πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,14 δισ. δολάρια σε σύγκριση με 1,18 δισ. δολάρια το 2023, κυρίως λόγω των χαμηλότερων καθαρών πωλήσεων μπανάνας, οι οποίες επηρεάστηκαν από μειωμένο όγκο πωλήσεων και μειωμένες τιμές ανά μονάδα.

Η μείωση αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των καθαρών πωλήσεων στον τομέα των νωπών προϊόντων και των προϊόντων προστιθέμενης αξίας λόγω των υψηλότερων τιμών πώλησης ανά μονάδα, δήλωσε ο Del Monte.

Το μικτό κέρδος για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε στα 113,2 εκατομμύρια δολάρια, από 116,8 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη περίοδο, κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής και προμήθειας.

Οι αυξημένες καιρικές συνθήκες, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι χαμηλές βροχοπτώσεις στις περιοχές παραγωγής της Κεντρικής Αμερικής και των Φιλιππίνων, καθώς και οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές πώλησης στον τομέα των νωπών προϊόντων βοήθησαν στη μείωση αυτών των επιπτώσεων.

Τα καθαρά έσοδα που αποδόθηκαν στην Del Monte για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ήταν 53,6 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με τα 47,7 εκατ. δολάρια του αντίστοιχου τριμήνου του 2023. Όσον αφορά τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 50,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, συγκριτικά με 46,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τη στρατηγική ανάπτυξης και την εστίαση της εταιρείας μας να αποφέρει θετικά αποτελέσματα, στον τομέα των φρέσκων προϊόντων και προϊόντων προστιθέμενης αξίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fresh Del Monte, Mohammad Abu- Ghazaleh. «Βλέπουμε τον ανανά, τα φρέσκα φρούτα, τα αβοκάντο και τα προϊόντα προστιθέμενης αξίας ως βασικά πλεονεκτήματα – με τους καταναλωτές να εκτιμούν την καινοτομία, την ευκολία και τη γεύση».

Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της Fresh Del Monte μειώθηκαν στα 2,25 δισ. δολάρια από 2,31 δισ. δολάρια το 2023, ενώ τα καθαρά έσοδα που αποδόθηκαν στην εταιρεία μειώθηκαν στα 79,7 εκατομμύρια δολάρια από 86,7 εκατομμύρια δολάρια.

Exit mobile version