Site icon Fresher

Η Bayer συνεργάζεται για την ανάπτυξη super-λαχανικών με γονιδιακή επεξεργασία

Η Bayer ανακοίνωσε πρόσφατα δύο σημαντικές συνεργασίες που στοχεύουν στην προώθηση της γονιδιακής επεξεργασίας στα λαχανικά, ενισχύοντας τη θρεπτική τους αξία. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης αποστολής της εταιρείας για την επίτευξη της «Υγείας για όλους, πείνα για κανέναν».

Στο πλαίσιο αυτό, η Bayer συνεργάζεται με τη νοτιοκορεατική εταιρεία βιοτεχνολογίας G+FLAS προκειμένου να αναπτύξει γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες τομάτας ενισχυμένες με βιταμίνη D3. Η συνεργασία αναμένεται να αξιοποιήσει την τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος της G+FLAS και το ιδιόκτητο γενετικό υλικό τομάτας της Bayer. Μέρος της συμφωνίας είναι επίσης, η φιλοδοξία να αναπτυχθούν σπόροι για μια ευρύτερη ποικιλία προϊόντων τομάτας, χρησιμοποιώντας επεξεργασία γονιδιώματος.

Ο επικεφαλής Ε&Α λαχανικών της Bayer, JD Rossouw, μιλώντας στο Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπόρων στο Ρότερνταμ, δήλωσε: «Η Bayer έχει δεσμευτεί να επιτύχει «Υγεία για όλους, πείνα για κανέναν». Καθώς εργαζόμαστε για αυτήν την αποστολή, είμαστε περήφανοι που αντιμετωπίζουμε ένα εκτεταμένο διατροφικό πρόβλημα και υποστηρίζουμε μια υγιεινή διατροφή μέσω τεχνολογίας αιχμής.»

Η Ruth Mathieson, επικεφαλής στρατηγικού μάρκετινγκ παγκοσμίως για τους σπόρους λαχανικών της Bayer, πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι δεσμευμένη να προσφέρει τρόφιμα που είναι όχι μόνο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και απολαυστικά στη γεύση. «Αυτό, με τη σειρά του, παρέχει σημαντικά οφέλη σε όλη την αλυσίδα αξίας και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των καλλιεργητών μας».

Στη δεύτερη πρωτοβουλία, η Bayer υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης με την αμερικάνικη startup ag-tech Pairwise για την ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση της ινδικής μουστάρδας. Πρόκειται για ένα φυλλώδες λαχανικό με μοναδική, φρέσκια γεύση και υψηλότερη θρεπτική αξία σε σύγκριση με το μαρούλι, που επιτυγχάνεται αν επεξεργαστεί γονιδιακά. Αυτά ήταν και τα πρώτα γονιδιακά επεξεργασμένα τρόφιμα που εισήχθησαν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

«Αυτή η συμφωνία και η εστίασή της σε προϊόντα που έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία συνέβαλε ουσιαστικά στην ανοιχτή προσέγγιση μας για καινοτομία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Pairwise για τα καινοτόμα φυλλώδη χόρτα τους, τα οποία προσφέρουν μια νέα, εξαιρετικής γεύσης επιλογή σαλάτας με υψηλή θρεπτική αξία», δήλωσε ο Rossouw.

«Η τελευταία συμφωνία δημιουργεί αξία πέρα ​​από την πώληση ενός προϊόντος, καθώς συνοδεύεται επίσης από δικαιώματα χρήσης της γνώσης, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της τεχνολογίας στο μέλλον». Η άδεια περιλαμβάνει δικαιώματα εμπορευματοποίησης για τις ποικιλίες που αναπτύχθηκαν από την Pairwise και δικαιώματα ανάπτυξης νέων ποικιλιών.

Οι συνεργασίες με την G+FLAS και την Pairwise αποτελούν κρίσιμο μέρος της στρατηγικής καινοτομίας της Bayer για το συνδυασμό των δυνατοτήτων Ε&Α με τη γνώση και την εφευρετικότητα από ειδικούς εκτός της εταιρείας. Ως μέρος αυτού, η πολυεθνική έχει τώρα ξεκινήσει μια άλλη ανοιχτή πλατφόρμα καινοτομίας με έμφαση στην επεξεργασία γονιδιώματος σε φρούτα και λαχανικά.

«Οι μεγάλες καινοτομίες χρειάζονται μεγάλα μυαλά και τη δύναμη πολλών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με ακαδημαϊκούς ερευνητές και εταιρείες για να αναπτύξουμε νέα προϊόντα φρούτων και λαχανικών που έχουν αυξημένο θρεπτικό περιεχόμενο, θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο ή ενισχυμένη απήχηση στους καταναλωτές αξιοποιώντας την ταχύτητα και την ακρίβεια της επεξεργασίας γονιδιώματος και των νέων τεχνικών αναπαραγωγής», δήλωσε ο Rossouw.

 

Exit mobile version