Site icon Fresher

Πρόσημο στη χρονιά βάζει ο Οκτώβριος για το κρεμμύδι, αντοχές στα 30 με 32 λεπτά

Η πίεση από το μάζεμα των όψιμων ποικιλιών του Αυγούστου ήταν περιορισμένη, κυρίως επειδή το ισχυρό τουριστικό κύμα απορρόφησε τις πλεονάζουσες ποσότητες στα επίπεδο τιμών του Ιουλίου. Εφεξής, σε 10-15 μέρες θα ολοκληρωθεί η συγκομιδή στα ελληνικά κρεμμυδοχώραφα και εν συνεχεία σε χώρες ανταγωνιστές όπως η Ολλανδία και η Αυστρία, των οποίων το προϊόν βρίσκει διέξοδο στις ίδιες αγορές στόχους με το δικό μας.

 

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 36 του Fresher

 

Μέσα Οκτωβρίου λοιπόν θα έχει βγει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το οικονομικό αποτέλεσμα της εμπορικής περιόδου μέχρι το πέρας Απριλίου 2025. Βέβαια, μια περαιτέρω πίεση στις τιμές δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα η πληθωρική παραγωγή κρεμμυδιού δεν έχει τα οργανωτικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας στη Θήβα, εκεί όπου λειτουργούν πάνω από 20 σημεία συλλογής και εμπορίας του προϊόντος σε άριστες συνθήκες αποθήκευσης εντός ψυκτικών θαλάμων. «Στη Θήβα το 90% της σοδειάς, οι παραγωγοί το διακινούν μόνοι τους, ενώ σε άλλες περιοχές η σοδειά είναι έρμαιο της εισαγωγής και των επιμέρους διαθέσεων της αλυσίδας διανομής», θα σημειώσει ο Γιάννης Μάντζαρης.

Exit mobile version