Site icon Fresher

Στο χώμα πολλά ροδάκινα στο νομό Ημαθίας από ξαφνικό μπουρίνι μέσα στη νύχτα

Αντιμέτωπος με ανέμους πολλών μποφόρ βρέθηκε ο νομός Ημαθίας το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουνίου, με το ισχυρό μπουρίνι να ξεριζώνει δέντρα, στύλους ρεύματος και λαμαρίνες προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές. Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 70 κλήσεις. Στη Βέροια έπεσαν κολόνες φωτισμού, βυθίζοντας περιοχές στο σκοτάδι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, χωρίς όμως να αναφερθεί τραυματισμός. Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και της Νάουσας οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε 41 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Από το βράδυ της 13ης Ιουνίου αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να αχρηστεύονται έχουν ξεκινήσει να αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες και βίντεο που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, από τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποιούν αυτοψίες προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών σε επιχειρήσεις και φυτική παραγωγή ώστε να προχωρήσουν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΛΓΑ για την ταχύτερη δυνατή υποστήριξη και αποζημίωση των πληγέντων.

 

Exit mobile version