Site icon Fresher

Τέλος για τις συσκευασμένες σαλάτες της Bonduelle σε Γαλλία και Γερμανία

Η εταιρεία, γνωστή για την παραγωγή φρούτων και λαχανικών, παρατηρεί μια «διαρθρωτική πτώση» στην κατανάλωση σαλατών στις εν λόγω χώρες, γεγονός που επιδεινώθηκε από τον πληθωρισμό και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό των ιδιωτικών ετικετών τα τελευταία δέκα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η Bonduelle αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των συσκευασμένων σαλατών, κλείνοντας τα κεντρικά γραφεία της Bonduelle Frais στη Γαλλία και σταματώντας τις δραστηριότητες στο Saint Mihiel. Η εταιρεία αναζητά ήδη αγοραστή για την εν λόγω εγκατάσταση.

Η στρατηγική αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει επίσης διαπραγματεύσεις με την Les Crudettes, θυγατρική του Ομίλου LSDH, για την πιθανή πώληση της επιχείρησης συσκευασμένων σαλατών στη Γαλλία, καθώς και με την Taylor Farms για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της στη Γερμανία.

Στήριξη εργαζομένων και μελλοντική κατεύθυνση

Παρά τις αλλαγές, η Bonduelle δεσμεύεται να υποστηρίξει τους εργαζομένους που επηρεάζονται από τις αναδιάρθρωσεις και να τους προσφέρει τη βέλτιστη κοινωνική υποστήριξη.

Η εν λόγω σταρτηγική θα επιτρέψει επίσης, στην εταιρεία να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στις αγορές φρέσκων delicatessen, κονσερβοποιημένων και κατεψυγμένων τροφίμων στην περιοχή.

Η αναδιάρθρωση της Bonduelle δεν επηρεάζει τις επιχειρήσεις της στη Βόρεια Αμερική και την Ιταλία, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και να αναπτύσσονται στους τομείς των φρέσκων σαλατών και ντελικατέσεν. Ωστόσο, ο όμιλος εξετάζει επί του παρόντος την αξία των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης για σαλάτες στη Βόρεια Αμερική.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, η Bonduelle ανέφερε αύξηση 2,7% στα έσοδα, φτάνοντας τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024.

Mε πληροφορίες από European Supermarket Magazine

Exit mobile version