Site icon Fresher

Με δύο ποικιλίες κίτρινου ακτινίδιου «Kikoka» ξεκίνησε φέτος στην αγορά η Ζευς

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Ζευς, Ζήσης Μανώσης, «πρόκειται για δύο ποικιλίες, η μία πρώιμη με δυνατότητα παραμονής σε ψυκτικούς θαλάμους για 90 ημέρες, η οποία συγκομίζεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, και η δεύτερη πιο όψιμη με δυνατότητα συντήρησης στα ψυγεία για πέντε μήνες, η οποία συγκομίζεται ένα μήνα αργότερα». Πρόκειται για την αρχή του εγχειρήματος καθότι τα δικαιώματα αυτών των ποικιλιών ανήκουν στην New Kiwi Plant, η οποία το 2008 συνήψε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ούντινε για να ξεκινήσει έρευνα γι’ αυτές. Σημειώνεται ότι μέτοχος της New Kiwi Plant είναι και η Ζευς, ενώ η Rivoira έχει αναλάβει την εμπορική διάθεση των ποικιλιών παγκοσμίως και σε αποκλειστικότητα. «Οι τιμές διάθεσης στην αγορά είναι διπλάσιες από το πράσινο, καθώς ανέρχονται σε 3,50-3,80 ευρώ το κιλό», εξηγεί ο κ. Μανώσης.

Ως προς την πρόοδο της καλλιέργειας των κίτρινων ποικιλιών έχουν φυτευτεί από τη Ζευς έως και πέρυσι 360 στρέμματα από τα 3.100 στρέμματα που διατηρεί συνολικά στα ακτινίδια.

Το πλάνο είναι έως και το 2033 να φτάσει τα 1.500 στρέμματα και από τις δύο ποικιλίες με την εταιρεία να καλεί όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια να επικοινωνήσουν μαζί της (Κ.Μανάκος 2351053559).

Σημειώνεται ότι η Ζευς συμμετέχει σε ένα κοινό club παραγωγών από χώρες του κόσμου, όπου στόχος είναι να διαθέτουν όλοι πέρα από κοινό brand, κοινά πρωτόκολλα παραγωγής και να προσφέρεται το προϊόν για όλο το χρόνο.

Exit mobile version