Site icon Fresher

Άρχισε η συγκομιδή κερασιού στην Ιταλία με πρωίμιση 2 εβδομάδων σε σχέση με πέρυσι

«Περιμένουμε να τρυγήσουμε και να διαθέσουμε τα πάντα μέχρι τον Μάιο», λέει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Naturaviva.

«Συγκομίζουμε κάθε τρεις μέρες. Πέρυσι ξεκινήσαμε στις 23 Απριλίου, αυτή τη σεζόν μπορούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα χάρη στις ηλιόλουστες μέρες και τον ήπιο καιρό».

Η ποιότητα των κερασιών φαίνεται να είναι εξαιρετική, καθώς ο καρπός έχει ομοιόμορφο χρώμα και σταθερό μέγεθος. Οι καρποί κυμαίνονται σε διάμετρο από 28 έως 32 χιλιοστά για τις παραδοσιακές ποικιλίες και από 28 έως 30 χιλιοστά για τις ποικιλίες με χαμηλές ώρες ψύχους.

Ωστόσο, ο Guglielmi επισημαίνει και τις συνέπειες της έλλειψης τυπικών χειμωνιάτικων ημερών στις καλλιέργειες.

«Πολλές από τις παραδοσιακές ποικιλίες δεν είχαν αρκετές ώρες ψύχους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την άνιση ανάπτυξη. Στο ίδιο δέντρο μπορεί κάποιος να δει να υπάρχουν ταυτόχρονα άνθη, μπουμπούκια που ανοίγουν και καρποί που έχουν ήδη σχηματιστεί. Οι ποικιλίες με χαμηλές ώρες ψύχους, ωστόσο, δεν επηρεάζονται από αυτό». 

Με πληροφορίες από FreshPlaza

 

Exit mobile version