Site icon Fresher

Μωβ αρώματα λεβάντας σε είκοσι καινοτόμες μορφές προσφέρει η Θρακική γη

του Γιάννη Ρούπα

Αρχίζοντας µε κληρονοµιά 16 στρέµµατα στο Ιάσιο, στα ανατολικά της Κοµοτηνής, µαζί κόπιασαν και έµαθαν τα µυστικά της καλλιέργειας λεβάντας (Lavandula Angustifolia). Μέχρι το 2018, δραστηριοποιούνταν στο χονδρεµπόριο ελαίου, ενώ στη συνέχεια δηµιούργησαν το brand «Lavandula» µε σκοπό τη µεταποίηση.

Η συγκοµιδή γίνεται από το 2015 και κάθε χρόνο αρχές καλοκαιριού, µε τα πρώτα στρέµµατα να συγκοµίζονται χειρωνακτικά και να υπόκεινται σε φυσική αποξήρανση από την οποία προκύπτουν όµορφα µπουκέτα για διακόσµηση. Παράγωγο της δουλειάς είναι επίσης και ο αποξηραµένος ανθός . Στη συνέχεια, παίρνουν µπροστά τα µηχανήµατα, µε τη σοδειά να οδηγείται σε τοπικά αποστακτήρια, ενώ το παράγωγο αιθέριο έλαιο και ανθόνερο οδηγείται εν συνεχεία στο εργαστήριο της Αθήνας, όπου η Lavandula µεταποιεί την πρώτη ύλη σε περίπου 20 κωδικούς προϊόντων για κάθε χρήση.

To σχετικό δισέλιδο στην εβδομαδιαία Agrenda:

Τα προϊόντα Lavandula µπορεί κανείς να τα βρει στο κατάλληλα διαµορφωµένο e-shop, σε επιλεγµένα σηµεία πώλησης εντός Αττικής, αλλά και στο φυσικό κατάστηµα- εργαστήρι της εταιρίας στην Στρατονίκης 4, στον Υµηττό.  «Όνειρο µας είναι η σταδιακή µεγέθυνση της οικογενειακής µας επιχείρησης και το άνοιγµα προς ξένες αγορές. Γνωρίζουµε τις δυσκολίες του εγχειρήµατος, όµως θα το καταφέρουµε», εξηγεί στην Agrenda η ∆ήµητρα Τσώνου. «Ο κόσµος δείχνει ενδιαφέρον κι αυτό φαίνεται», συµπληρώνει η ίδια.

Από αρώματα μέχρι μαξιλαράκια, με πλειάδα εφαρμογών η λεβάντα

«Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, µε απλές συνταγές, τόσο ελληνικές όσο και γαλλικές. Στόχος µας είναι να διεισδύσουµε στην καθηµερινότητα του καταναλωτή, να δει τα πραγµατικά οφέλη στα προϊόντα µας και να τα αξιοποιεί πραγµατικά», εξηγεί ο  ∆ηµοσθένης Χατζητσαούσης.

∆ιαχρονικό και µε διπλή ιδιότητα το κλασικό αιθέριο έλαιο λεβάντας που έρχεται σε συσκευασίες των 10, 50, 100 και 500 ml. Η µεγαλύτερη συσκευασία έρχεται σε φιάλη INOX µε πώµα ασφαλείας. Οι µικρότερες σε φιάλη γυάλινη καραµελέ µε πώµα ασφαλείας και εξωτερικό σταγονοµετρητή. Πρόκειται για αγχολυτικό προϊόν που επιδρά χαλαρωτικά, κάτι που οφείλεται στα τερπένια που περιέχει. Επίσης είναι αντισηπτικό και επουλωτικό για το δέρµα.

Μαξιλαράκι για ονειρικό ύπνο

Το Dream Pillow και χαλάρωσης της Lavandula βασίζονται σε δύο σηµαντικές ιδιότητες της λεβάντας. Πρώτον, στην κατευναστική επίδρασή της στο κεντρικό νευρικό σύστηµα, που επιφέρει χαλάρωση και εσωτερική ηρεµία. ∆εύτερον, η λεβάντα ανήκει στα ονειροπαραγωγά (Oneirogen) βότανα. Πρόκειται για µια κατηγορία φυτών που έχουν επίδραση στα όνειρά µας. Το Dream Pillow της Lavandula µπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από εφιάλτες και αγωνιώδη όνειρα που ίσως οφείλονται στο άγχος και να αποκαταστήσει έναν ξεκούραστο ύπνο.

Άρωµα λεβάντας για κάθε χώρο

Μία έτερη δηµιουργία της Lavandula αποτελεί το αρωµατικό τύπου spray για τον χώρο εµπλουτισµένο µε βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί για αρωµατισµό όλων των χώρων σπιτιού, εργασίας και αυτοκινήτου. Ιδανικά µπορεί να ψεκαστεί σε κουρτίνες, σεντόνια, ρούχα, ντουλάπια, δωµάτια καπνιστών, κάδους, χαλιά, καλύµµατα και κάθε τι που αναζητά αρωµατική επικάλυψη. Το έλαιο έχει µεγάλη διάρκεια, λίγοι ψεκασµοί από απόσταση περίπου 15 εκατοστών αρκούν. Είναι ιδανικό επίσης για κατοικίδια, καθώς καταπολεµά τις οσµές.

Exit mobile version