του Γιάννη Ρούπα
Πέρυσι η τιµή που πληρώθηκε ο παραγωγός έπαιξε στα 50 µε 60 λεπτά το κιλό και φέτος δεν αναµένεται να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα η κατάσταση, καθώς υπάρχει σταθερή ζήτηση στην εσωτερική αγορά.
«Τα προβλήµατα µας δεν είναι οι µηχανισµοί εµπορίας, αλλά οι ξηροθερµικές συνθήκες, που δηµιουργούν προβλήµατα µικροκαρπίας και τα αναποτελεσµατικά σκευάσµατα που κυκλοφορούν για την ψύλλα, η οποία µένει ανενόχλητη να λερώνει τον εµπορεύσιµο καρπό», εξηγεί ο Λάµπρος Ντέλλας στην Agrenda.
«Ο κόσµος καλό είναι να ξέρει ότι το αχλάδι έχει µέση απόδοση 2 τόνους και έξοδα φέτος στα 1.100-1.200 ευρώ το στρέµµα. Πρέπει να µειωθεί το κόστος, καθώς ο κόσµος αυτή τη περίοδο δεν µπορεί να καταναλώσει περισσότερο», θα συµπληρώσει.