Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αetheleon στο σώμα και ηρεμία στη ψυχή από οικογενειακή επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη

Το πάθος για τα αρωµατικά φυτά και η µόνιµη όρεξη για δουλειά σηκώνει κάθε πρωί απ’ το κρεβάτι τον Μιχάλη Γεωργάρα, ο οποίος µε πάγιο στήριγµα την οικογένειά του έχει οργανώσει την Aetheleon, ένα αναπτυσσόµενο brand που κερδίζει κάθε χρόνο νέους πελάτες στο εξωτερικό µε 100% βιολογικά αιθέρια έλαια πιστοποιηµένα από τη Βiohellas. Τα πρώτα κτήµατα µε ρίγανη, φασκόµηλο, δεντρολίβανο και λεβάντα µπήκαν τον ∆εκέµβριο του 2013, ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 κατοχυρώθηκε το εµπορικό σήµα και ξεκίνησε δυναµικά η ανάπτυξη της επιχείρησης.

του Γιάννη Ρούπα

Με «βάση» τα κτήµατα αρωµατικών καλλιεργειών σε Περιστερά και Βερτίσκο Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης αρχίζει από Μάρτιο µήνα µαζί µε φίλους και τη σύζυγό του Αναστασία ένα πολύµηνο οδοιπορικό για να µαζέψει την πρώτη ύλη και να την στείλει έγκαιρα για απόσταξη σε συνεργαζόµενο αποστακτήριο «Νatural Drops» στο Κιλκίς, όπου τα βότανα µετατρέπονται σε καθαρό βιολογικό αιθέριο έλαιο.

«Η δικιά µου αγάπη είναι η ρίγανη, αν και η παραγωγή είναι δύσκολη. Καθώς στην Aetheleon δεν αποξηραίνουµε τη ρίγανη αλλά την πάµε αυθηµερόν για απόσταξη, πάµε τις µέρες συγκοµιδής µε όσα περισσότερα χέρια γίνεται. Από τις 6:30 έως 11:30 το πρωί µπαίνουµε στο χωράφι ώστε να µπορεί µετά η πρώτη ύλη να φύγει για Κιλκίς. Με αυτό τον τρόπο διαφοροποιούµαστε ποιοτικά στα τελικά µας προϊόντα και µας προτιµάνε στο εξωτερικό», θα σηµειώσει ο Μιχάλης Γεωργάρας.

Βέβαια, η επιχείρηση κοιτάζει και στο εσωτερικό, καθώς σχεδιάζει µια πλήρη ψηφιακή ανανέωση µε καινούρια πολύγλωσση ιστοσελίδα και νέες δυνατότητες ενηµέρωσης για τον κλάδο των αρωµατικών φυτών, µέσω εξειδικευµένου µπλογκ.

Αρωματική ψυχοθεραπεία με πάντρεμα παρθένου ελαιολάδου και ελαίου ρίγανης

Η Αναστασία Βασιλειάδου µοιράζεται…όρκους αγάπης και µε τη λεβάντα. «Η καλλιέργεια αρωµατικών φυτών θέλει πάθος και σχέδιο. Όταν µπαίνει κάποιος στον κλάδο πρέπει να έχει σχέδιο από το Α ως το Ω, όχι µόνο της παραγωγικής, αλλά και της εµπορικής διαδικασίας. Εκεί χάνει το παιχνίδι πολύς κόσµος», εξηγεί.

Πάντως, η  Aetheleon έχει πλάνο κι αυτό φαίνεται από το τελικό προϊόν. Μεταξύ της προϊοντικής γκάµας ξεχωρίζει το «κλασικό» αιθέριο έλαιο ρίγανης και το ανθόνερο  από δεντρολίβανο και από τριαντάφυλλο.

Φωτίζει το βουνό και την ψυχή

Σύµφωνα µε την επικρατούσα άποψη, η λέξη «ρίγανη» προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ὄρος»/όρος/ (βουνό) και «γάνος»/γάνος/ (φωτεινότητα, χαρά) και αναφέρεται σε ό,τι φέρνει χαρά και φωτίζει το βουνό. Ο Μιχάλης Γεωργάρας αξιοποιεί ενδηµικό είδος ρίγανης, που παράγει ένα απόσταγµα υψηλής ποιότητας, µε µοναδικές αντιβιοτικές ιδιότητες, που χρησιµοποιείται ως αρωµατικό τροφίµων.

Αρωµατικό και 100% φυσικό ανθόνερο 

Aγνό, φυσικό, δίχως parabens και αλκοόλ, ανθόνερο προσφέρει η Aetheleon µε βάση το δικό της βιολογικό δεντρολίβανο και τριαντάφυλλο. Το ανθόνερο διατηρεί ήπιες φαρµακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ αποτελεί εξαιρετική βάση για τη δηµιουργία προϊόντων προσωπικής και οικιακής φροντίδας όπως σπρέι σώµατος, τονωτικά προσώπου, προϊόντα περιποίησης µαλλιών, αποσµητικά χώρου.

Υγιεινές σταγόνες γεύσης

Πέρα από φυσικά έλαια και ανθόνερο, ο Μιχάλης Γεωργάρας παντρεύει το αρωµατικό έλαιο ρίγανης από πρώιµη συγκοµιδή µε µονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Mερικές σταγόνες σε µια φέτα φρυγανισµένου ψωµιού αρκούν για ένα νόστιµο, υγιεινό και αρωµατικό σνακ. Όπως εξηγεί η Αναστασία Βασιλειάδου, οι πολυφαινόλες (ελαιοκανθάλη και ελαιοασίνη) και τα  λοιπά αντιοξειδωτικά έχουν ευεργετική δράση κατά του στρες.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην καρδιά των Φιλιατρών, εκεί όπου χτυπά ο παλµός της θερµοκηπιακής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο, δραστηριοποιείται ο γεωπόνος Γρηγόρης Σµυρνής, ιδιοκτήτης της «ΑΓΡΟΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ». Στο

REPORTS

Εξόχως ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το πρόβλημα με την μυστηριώδη ασθένεια της ροδακινιάς, που έχει εμφανιστεί στην περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παραμορφώνει...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο 34χρονος Νικόλαος Σάββας, από τον Λόφο Πιερίας, δηλώνει αθεράπευτα… άρρωστος µε την καλλιέργεια της επιτραπέζιας τοµάτας και για χάρη της, όπως παραδέχεται αφοπλιστικά,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού, που θα τοποθετούν την Ελλάδα στις αγορές την κατάλληλη στιγμή και θα διατηρούνται αλώβητες κατά τη μεταφορά και στο ράφι, απαιτεί...