Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βιωσιμότητα και τελευταίες εξελίξεις φυτοπροστασίας στο επίκεντρο του Βρετανικού Συνεδρίου Τομάτας 2024

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, ο τομέας της τομάτας στη Βρετανία θα έχει την ευκαιρία να επανεξετάσει τις στρατηγικές και τις τεχνολογίες του κατά τη διάρκεια του ετήσιου Βρετανικού Συνεδρίου Τομάτας, το οποίο φέτος επικεντρώνεται στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη περίοδο για τη βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από καθυστερήσεις στις εισαγωγές σπόρων και νεαρών φυτών από την ΕΕ, λόγω των νέων φυτοϋγειονομικών ελέγχων.

Η Βρετανική Ένωση Καλλιεργητών Τομάτας (British Tomato Growers Association – BTGA) ετοιμάζεται να υποδεχτεί καλλιεργητές, προμηθευτές, λιανοπωλητές και ερευνητές από την βιομηχανία της τομάτας και άλλους συναφείς τομείς. Το θέμα του συνεδρίου φέτος είναι η εξισορρόπηση της επιχειρηματικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν την επιβίωση και ανάπτυξη του κλάδου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει ομιλίες που αφορούν βασικούς τομείς όπως η βιωσιμότητα, η αγορά, η ενέργεια, το περιβάλλον και η οικονομία. Ένα σημαντικό τμήμα του συνεδρίου θα αφιερωθεί στις τελευταίες εξελίξεις και τεχνολογίες στη φυτοπροστασία, την ενέργεια, την εκτροφή σπόρων, τη συσκευασία, τον εξοπλισμό θερμοκηπίων, και τον εμπλουτισμό με CO2.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πιο σύγχρονες τεχνικές και λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στις καλλιέργειές τους για να βελτιώσουν την απόδοση και την περιβαλλοντική τους επίδοση.

Μεταξύ των ομιλητών που θα παρουσιαστούν είναι η Laura Fry, Διευθύντρια Καταναλωτών της Kantar για τα προϊόντα, ο Martin Emmett, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών (NFU), και ο Martin Hanson, επικεφαλής της HSBC για τη γεωργία.

Με περίπου 40 εμπορικά περίπτερα και χορηγούς να υποστηρίζουν την εκδήλωση, το συνέδριο αναμένεται να προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασιών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την προσαρμογή του κλάδου στις νέες απαιτήσεις της εποχής.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το Συνέδριο πατήστε εδώ.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με περισσότερες από 150 ποικιλίες τομάτας που είναι ανθεκτικές στον ιό της καστανής ρυτίδωσης (ToBRFV), η BASF ανοίγει το νέο της θερμοκήπιο στη Χάγη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην καρδιά των Φιλιατρών, εκεί όπου χτυπά ο παλµός της θερµοκηπιακής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο, δραστηριοποιείται ο γεωπόνος Γρηγόρης Σµυρνής, ιδιοκτήτης της «ΑΓΡΟΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ». Στο

REPORTS

Εξόχως ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το πρόβλημα με την μυστηριώδη ασθένεια της ροδακινιάς, που έχει εμφανιστεί στην περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παραμορφώνει...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο 34χρονος Νικόλαος Σάββας, από τον Λόφο Πιερίας, δηλώνει αθεράπευτα… άρρωστος µε την καλλιέργεια της επιτραπέζιας τοµάτας και για χάρη της, όπως παραδέχεται αφοπλιστικά,...

REPORTS

Ανθοφορίες σε διαφορετικές φάσεις και προβληματικές γονιμοποιήσεις εμφανίζει η καλλιέργεια βερίκοκου στα μεγάλα παραγωγικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος.