Τις επόμενες εβδομάδες, πιλοτικά αναμένεται να δοκιμάσει το σύστημα αυτό και μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μεταπώλησης στη Γερμανία, ενώ βάσει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Fruit Net, αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη τεχνολογία να παρουσιαστεί και σε καταστήματα της Βρετανίας.
Προς ώρας, τα σκάνερ μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο για ανίχνευση της ωριμότητας των αβοκάντο, όμως σύντομα θα προγραμματιστούν και για άλλα προϊόντα, όπως τα μάνγκο, τα πεπόνια και τα ακτινίδια. Εντούτοις, μέχρι στιγμής κάποιοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το συγκεκριμένο σύστημα.
Ο Marco Snikkers, ο οποίος εργάζεται για την εταιρεία OneThird, η οποία ανέπτυξε τα σκάνερ, εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος, τονίζοντας ότι ξαφνιάστηκε από τη θετική ανταπόκριση του κοινού για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η ιδέα για την ανάπτυξη των σκάνερ ήρθε έπειτα από προβληματισμούς των καταστημάτων, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιάς στα αβοκάντο, επειδή οι καταναλωτές τα ζουλούν για να διαπιστώσουν την ωριμότητα τους.
Ο Snikkers επισημαίνει ότι έπειτα από πολλές δοκιμές στα super market Jumbo, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εκτοξευτεί. «Είναι κάτι το καινούργιο και αυτό προκαλεί ενθουσιασμό. Οι πελάτες μας λένε ότι τα σκάνερ έχουν βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων avocado, αλλά και άλλων προϊόντων όπως οι τομάτες που είναι απαραίτητες για την παρασκευή γουακαμόλε». Όσον αφορά την πιθανότητα η τεχνολογία αυτή και για άλλα προϊόντα ο Snikkers αναφέρει ότι για τα μάνγκο, όπου ήδη υπάρχουν αρκετά δεδομένα είναι πολύ πιθανό η τεχνολογία αυτή να αξιοποιηθεί σύντομα, αλλά για πεπόνια και ακτινίδια θα χρειαστεί ακόμα χρόνος.
Πληροφορίες από Fruitnet