Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρόσημο στη χρονιά βάζει ο Οκτώβριος για το κρεμμύδι, αντοχές στα 30 με 32 λεπτά

Αντοχές στα 30 με 32 λεπτά ως τιμή αναχώρησης επιδεικνύουν τόσο οι λευκές όσο και οι κόκκινες ποικιλίες κρεμμυδιού, παρά τα αυξημένα κιλά από τις παραδοσιακές ζώνες της Στερεάς και της Πελοποννήσου, όπως εξηγεί στο Fresher ο έμπειρος παραγωγός και έμπορος από τη Θήβα, Γιάννης Μάντζαρης.

Η πίεση από το μάζεμα των όψιμων ποικιλιών του Αυγούστου ήταν περιορισμένη, κυρίως επειδή το ισχυρό τουριστικό κύμα απορρόφησε τις πλεονάζουσες ποσότητες στα επίπεδο τιμών του Ιουλίου. Εφεξής, σε 10-15 μέρες θα ολοκληρωθεί η συγκομιδή στα ελληνικά κρεμμυδοχώραφα και εν συνεχεία σε χώρες ανταγωνιστές όπως η Ολλανδία και η Αυστρία, των οποίων το προϊόν βρίσκει διέξοδο στις ίδιες αγορές στόχους με το δικό μας.

 

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 36 του Fresher

 

Μέσα Οκτωβρίου λοιπόν θα έχει βγει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το οικονομικό αποτέλεσμα της εμπορικής περιόδου μέχρι το πέρας Απριλίου 2025. Βέβαια, μια περαιτέρω πίεση στις τιμές δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα η πληθωρική παραγωγή κρεμμυδιού δεν έχει τα οργανωτικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας στη Θήβα, εκεί όπου λειτουργούν πάνω από 20 σημεία συλλογής και εμπορίας του προϊόντος σε άριστες συνθήκες αποθήκευσης εντός ψυκτικών θαλάμων. «Στη Θήβα το 90% της σοδειάς, οι παραγωγοί το διακινούν μόνοι τους, ενώ σε άλλες περιοχές η σοδειά είναι έρμαιο της εισαγωγής και των επιμέρους διαθέσεων της αλυσίδας διανομής», θα σημειώσει ο Γιάννης Μάντζαρης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις αυξάνεται, η HUID, μια startup από το Όμπαν της Σκωτίας, αναπτύσσει καινοτόμες συσκευασίες από...

REPORTS

Με περιορισμένο εργατικό δυναμικό και χαμηλές τιμές, κάτω από 1 ευρώ το κιλό, αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραγωγοί τη φετινή σεζόν της θερμοκηπιακής ντομάτας...

REPORTS

«Πληγωμένη» βγήκε από το φετινό ξηροθερμικό καλοκαίρι η εγχώρια παραγωγή λεμονιού στην Κορινθία. Λόγω έλλειψης νερού, τα δέντρα αδυνατούσαν να βγάλουν βλάστηση και να...

REPORTS

Από ιδιαίτερα καλή αφετηρία ξεκίνησε η νέα εµπορική σεζόν για τα ξερά κρεµµύδια, µε το γινόµενο απόδοσης επί τιµή να δίνει φέτος στην αρχή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην καρδιά των Φιλιατρών, εκεί όπου χτυπά ο παλµός της θερµοκηπιακής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο, δραστηριοποιείται ο γεωπόνος Γρηγόρης Σµυρνής, ιδιοκτήτης της «ΑΓΡΟΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ». Στο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού, που θα τοποθετούν την Ελλάδα στις αγορές την κατάλληλη στιγμή και θα διατηρούνται αλώβητες κατά τη μεταφορά και στο ράφι, απαιτεί...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο 34χρονος Νικόλαος Σάββας, από τον Λόφο Πιερίας, δηλώνει αθεράπευτα… άρρωστος µε την καλλιέργεια της επιτραπέζιας τοµάτας και για χάρη της, όπως παραδέχεται αφοπλιστικά,...

REPORTS

Εξόχως ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το πρόβλημα με την μυστηριώδη ασθένεια της ροδακινιάς, που έχει εμφανιστεί στην περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παραμορφώνει...