Η προσδοκία για διατήρηση της δυναµικής που καταγράφηκε πέρυσι στην αχανή αγορά της Ινδίας, για το ελληνικό ακτινίδιο, φαίνεται πως εδράζεται σε ρεαλιστική βάση, κρίνοντας κανείς από την παρουσία, το τελευταίο διάστηµα, Ινδών αγοραστών νωπών φρούτων σε πολλά από τα παραγωγικά κέντρα της χώρας, για επαφές.
Μια τέτοια επίσκεψη πραγµατοποιήθηκε πριν από λίγες ηµέρες στην περιοχή της Ηµαθίας, όταν στελέχη µεγάλου ινδικού οµίλου, µε έδρα στο Νέο ∆ελχί, µέσω της τοπικής Κοινοπραξίας Συνεταιρισµών Οµάδων Παραγωγών, έκαναν αυτοψία σε τρεις συνεταιρισµούς, τον Αλιάκµονα, τη Μελίκη και τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, αναζητώντας διαύλους πιθανής εµπορικής συνεργασίας.
«Ήταν µια ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ψάχνουν συνεργασίες σε µήλα και ακτινίδια. Στα µήλα νοµίζω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να συναφθούν συµφωνίες, διότι οι ποιοτικές προδιαγραφές που θέτουν είναι πολύ υψηλές. Αντίθετα, στα ακτινίδια η ποιότητά µας είναι άριστη και εκτιµώ πως θα περπατήσουν κάποιες συνεργασίες. Οι προοπτικές που διανοίγονται είναι ελπιδοφόρες», ανέφερε στην Agrenda ο Βασίλης Μπουγάς, υπεύθυνος πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας.
Το έµπειρο στέλεχος µας είπε πως επρόκειτο για στελέχη µιας µεγάλης εταιρείας, η οποία αναζητά σηµαντικές ποσότητες, καθώς απευθύνεται σε µια τεράστια αγορά. «Μόλις ξεκινήσει η συγκοµιδή της ποικιλίας Hayword και αρχίσει να ξεκαθαρίζει και το τοπίο για τις ποσότητες, την ποιότητα και την τιµή του προϊόντος θα έχουµε κάποια νέα συζήτηση να δούµε αν υπάρχει πεδίο συνεργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς και εκτίµησε πως φέτος ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας αναµένεται να διαχειριστεί γύρω στους 1.000 – 1.500 τόνους ακτινιδίων.
Σηµειωτέον, µε ξενάγηση στις υποδοµές, έγιναν επαφές και στον Α.Σ. Αλιάκµονα, ο οποίος αναµένει φέτος να συγκεντρώσει και να τυποποιήσει πάνω από 4.000 τόνους ποιοτικού ακτινιδίου.