Connect with us

Αναζήτηση

SPECIALS

Εσείς και μεις μαζί παρέα με βότανα από την ελληνική γη μέσα από το brand «Grizo & Prasino»

Πάθος να φέρουν τον βοτανικό πλούτο της Ελλάδας πιο κοντά στο εγχώριο και ξένο κοινό µοιράζονται η Αγγελική ∆ράκου και ο Κώστας Παπάζογλου.

του Γιάννη Ρούπα

Μέσα από το brand «Grizo & Prasino», οι δυο τους µαζί επιχειρούν να (ξανα)βάλουν τα ελληνικά βότανα στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας, κερδίζοντας παράλληλα το στοίχηµα της νέας γενιάς. «Θέλουµε να δέσει το ελληνικό βότανο στο lifestyle του νέου καταναλωτή», θα µας εξηγήσει η Αγγελική ∆ράκου. Η επιχείρηση έχει µεν βάση της την Κοµοτηνή, ωστόσο δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα µε πολλές συνεργασίες χονδρικής αλλά και  µέσω e-shop, ενώ έχει πελάτες σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερµανία, και Αγγλία.

Αυτό που ξεχωρίζει το «Grizo & Prasino» είναι η επιχειρηµατική προσέγγιση του ζευγαριού, που έχει χαρακτηριστικά µανιφέστου. Όπως λένε, ο άνθρωπος χρειάζεται στις γεύσεις του το πικρό, το ξινό, το ουµάµι. «έχουµε µάθει πλέον να τα κάνουµε όλα γλυκά µε 4-5 γεύσεις που τραβάνε, εµείς αυτό προσπαθούµε να το αλλάξουµε. Για παράδειγµα, φτιάχνουµε Iced Tea από 100% ελληνικά βότανα και φρούτα, χωρίς πράσινο ή µαύρο τσάι και χωρίς καθόλου χυµούς ή γλυκαντικά», εξηγεί η Αγγελική ∆ράκου.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 971 της Agrenda

Ο Κώστας και η Αγγελική αξιοποιούν κυρίως δικές τους πρώτες ύλες, καλλιεργώντας βιολογικά βότανα και λαχανικά σε 15 στρέµµατα, ενώ όσα συστατικά δεν παράγουν οι ίδιοι συνεργάζονται µε µικρούς Έλληνες παραγωγούς. Στα προϊόντα τους προσπαθούν να δώσουν ταυτότητα κρατώντας τις συνταγές απλές, ώστε να αναδεικνύεται πραγµατικά η γεύση κάθε βοτάνου. Για παράδειγµα, στο iced tea best seller τους «Strawberry chachacha» οι γεύσεις που κυριαρχούν δεν είναι  η φράουλα αλλά… ο δυόσµος, ο ιβίσκος και το δεντρολίβανο.

Βοτανικό σιρόπι για τoν πονόλαιμο ή μήπως δροσιστικό αναψυκτικό;

Το «Grizo & Prasino» βλέπει τα πράγµατα αλλιώς. Όταν ο νέος σκέφτεται το βοτανικό σιρόπι ως γιατροσόφι, εκείνο του το προτείνει ως mocktail. Άλλωστε, το βοτανικό σιρόπι είναι συµπύκνωµα παρόµοιο µε αυτό που έκαναν οι γιαγιάδες µας µε τη λεµονάδα. «Προσθέτεις ξινό νερό (ή σόδα) και το κάνεις αναψυκτικό, ή µάλλον… µεταφέρεσαι σε βοτανικό παράδεισο µε µπουρµπουλήθρες» περηφανεύεται η Αγγελική ∆ράκου. Τα βοτανικά σιρόπια βρίσκουν εφαρµογή και σε milkshakes, σοκολάτες, γρανίτες ή toppings σε παγωτά. ∆ιατίθενται σε 3 γεύσεις για βοτανική φραουλάδα, εναλλακτική λεµονάδα ή την πιο δροσιστική τζιντζεράδα.

Εγώ και συ πορτοκαλί…

Στα παγωµένα iced tea ξεχωρίζει το αγαπηµένο και βραβευµένο το 2023 «Εγώ και συ πορτοκαλί», που τυγχάνει να είναι ο πρώτος κωδικός µε τον οποίον ξεκίνησε το ταξίδι του στα εµφιαλωµένα ροφήµατα το «Grizo & Prasino», καθώς ταιριάζει σε όλες τις ώρες και αρέσει σε όλους. Όπως µάλλον και ο δυόσµος. Φτιάχνεται από ολόκληρα φύλλα δυόσµου, λουίζας, καλέντουλας και φλούδα πορτοκαλιού. Η γεύση του είναι αναζωογονητική και πολύ οικεία. Επίσης, δεν επικρατεί το πορτοκάλι απ’ το όνοµα, καθώς οι νότες εσπεριδοειδών είναι ξεκάθαρες.

Συσκευασία που τα λέει όλα

Από Σεπτέµβριο τα αποξηραµένα βότανα από το «Grizo & Prasino» θα φέρουν ολοκαίνουρια συσκευασία δίγλωσση, η οποία θα αναγράφει πολλές λεπτοµέρειες για το περιεχόµενο, αλλά και οδηγίες για τη σωστή παρασκευή των ροφηµάτων. Η διάρκεια ζωής των αποξηραµένων βοτάνων είναι διετής, κάτι που διευκολύνει τις εξαγωγές.

Η εταιρεία διαθέτει τόσο µονοποικιλιακές συσκευασίες (από τσουκνίδα και λουίζα µέχρι µελισσόχορτο και µέντα) όσο και µίγµατα σε ευφάνταστους συνδυασµούς, όπως το Μamaka (µείγµα για το θηλασµό) µε τσουκνίδα, µαραθόσπορο, λουίζα και κοµµάτια πορτοκαλιού και το Yorti µε φασκόµηλο, παντζάρι, κανέλα Κεϋλάνης, µήλο και αµύγδαλο.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην καρδιά των Φιλιατρών, εκεί όπου χτυπά ο παλµός της θερµοκηπιακής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο, δραστηριοποιείται ο γεωπόνος Γρηγόρης Σµυρνής, ιδιοκτήτης της «ΑΓΡΟΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ». Στο

REPORTS

Εξόχως ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το πρόβλημα με την μυστηριώδη ασθένεια της ροδακινιάς, που έχει εμφανιστεί στην περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παραμορφώνει...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού, που θα τοποθετούν την Ελλάδα στις αγορές την κατάλληλη στιγμή και θα διατηρούνται αλώβητες κατά τη μεταφορά και στο ράφι, απαιτεί...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο 34χρονος Νικόλαος Σάββας, από τον Λόφο Πιερίας, δηλώνει αθεράπευτα… άρρωστος µε την καλλιέργεια της επιτραπέζιας τοµάτας και για χάρη της, όπως παραδέχεται αφοπλιστικά,...