Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στη Μάλαγα θα πουν πως θα είναι η ντομάτα του 2030 σε γεύση και βιωσιμότητα

Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την παραγωγή και εμπορία της ντομάτας θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου «Fruitnet Tomato» που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα στις 11-12 Νοεμβρίου, φέρνοντας κοντά τους βασικούς παίκτες και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων γύρω από το προϊόν.

Διακεκριμένοι αναλυτές όπως οι Lambert van Horen της Rabobank, Kacem Bennani Smires της Delassus, Pedro Ruiz της Granada La Palma, Alberto Cuadrado Salmerón της Rijk Zwaan, David Abeijon της Biobest, και  Matias Carrizo και Alberto Parra του Ομίλου Carrefour, θα ασχοληθούν με το πώς ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι υλικοτεχνικές κρίσεις αναδιαμορφώνουν την παραγωγή, τις στρατηγικές προμήθειας και την έρευνα και ανάπτυξη στον κλάδο της ντομάτας.

Ο David Del Pino της Freshtrategy και ο Andriy Yarmak (FAO, EastFruit) θα εξηγήσουν τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για την Ευρώπη, καθώς και για τις βασικές περιοχές ανάπτυξης στη Βόρεια Αφρική, τη Μεσόγειο και την Κεντρική Ασία. Ο Jordi Ballester της Letitout Food Creativity, η Lena Maas της Hudson River, ο Jim Jefcoate της Hurdletree Associate και η Clara Romero της Food Experts θα εμβαθύνουν στο ερώτημα πώς θα μοιάζει η ντομάτα του 2030 όσον αφορά τη γεύση, τη θρεπτική αξία, τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, τη συσκευασία και την επωνυμία.

Παράλληλα, εταιρείες σπόρων, όπως οι HM Clause, Hazera, Yuksel Seeds και BASF-Nunhems, θα βοηθήσουν τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν πώς οι προσπάθειες για την ανάπτυξη υψηλότερης ανθεκτικότητας σε ιούς, παράσιτα και ακραία καιρικά φαινόμενα είναι επιτυχημένες.

Αντίστοιχα, οι Max van den Hemel (Delphy), David Hicks (Altered Carbon), Ben Pieterse (TTA-ISO), Dr Antony Chapman (Phytoform Labs), Freddie Reed (Intelligent Growth Solutions) και Jan-Willem Snoeker (Merqato) θα εξηγήσουν στο πώς η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες νέες τεχνολογίες αναμένεται να επηρεάσουν την επιχείρηση ντομάτας του αύριο.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε υγιεινά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους έως το 2050, διατηρώντας παράλληλα τους πόρους του πλανήτη; Η Επιτροπή EAT-Lancet, μια διεπιστημονική επιτροπή...

REPORTS

Στις 15 Οκτωβρίου κάθε έτους ξεκινά η συγκομιδή ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward για όλη τη χώρα, ενώ ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας στην...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή ένωση παραγωγών Freshfel παρουσιάζεται σκεπτική για τα οφέλη της νέας εμπορικής συμφωνίας (CEPA) της ΕΕ με την Ινδονησία, όσον αφορά το εμπόριο...

REPORTS

Η Ελλάδα συνέχισε να είναι με διαφορά η πρώτη δύναμη σε εξαγωγές και δεύτερη σε παραγωγή κομπόστας ροδάκινου παγκοσμίως την περασμένη διετία. Αντίστροφα η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην καρδιά των Φιλιατρών, εκεί όπου χτυπά ο παλµός της θερµοκηπιακής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο, δραστηριοποιείται ο γεωπόνος Γρηγόρης Σµυρνής, ιδιοκτήτης της «ΑΓΡΟΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ». Στο

REPORTS

Μια σημαντική καινοτομία πέτυχε στον χώρο των ζιζανιοκτόνων η Syngenta, με την πιο πρόσφατη λύση της, ήτοι το metproxybiclone, να αναγνωρίζεται από την επιτροπή...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο 34χρονος Νικόλαος Σάββας, από τον Λόφο Πιερίας, δηλώνει αθεράπευτα… άρρωστος µε την καλλιέργεια της επιτραπέζιας τοµάτας και για χάρη της, όπως παραδέχεται αφοπλιστικά,...

REPORTS

Εξόχως ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το πρόβλημα με την μυστηριώδη ασθένεια της ροδακινιάς, που έχει εμφανιστεί στην περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παραμορφώνει...