Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Με δικό τους brand από 11 ποικιλίες τα ροδάκινα ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού

Την πρώτη ουσιαστική παραγωγή από τις 11 πατενταρισµένες ποικιλίες ροδάκινου, για τις οποίες αγόρασε τα δικαιώµατα από την Ισπανία πριν από τέσσερα χρόνια, θα έχει φέτος το καλοκαίρι ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Τα νέα προϊόντα της οργάνωσης παραγωγών µάλιστα, θα λανσαριστούν µε ξεχωριστό brand, που θα σταθεί δίπλα στην καταξιωµένη «Velvita», µε τα «αποκαλυπτήρια» του ονόµατός του, να προγραµµατίζονται την περίοδο κοντά στην έναρξη της συγκοµιστικής περιόδου, ώστε να είναι διαθέσιµα τα ροδάκινα στους καταναλωτές. Επί της ουσίας, η καινούρια εµπορική πρόταση µε «ταυτότητα», που ετοιµάζει ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, είναι µέρος ενός ευρύτερου project για τη σταδιακή στροφή του στην καλλιέργεια προϊόντων µε πατέντα, που εξελίσσεται µεθοδικά και οργανωµένα τα τελευταία χρόνια.

«Καθώς είµαστε µια όψιµη περιοχή, η συγκοµιδή ξεκινά µέσα Ιουνίου και φτάνει µέχρι το πρώτο δεκαήµερο του Οκτωβρίου. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστηµα, θέλουµε ο κόσµος να έχει µια σταθερή εικόνα και γεύση για εµάς. ∆ιότι αυτό που συµβαίνει τώρα είναι να έχουµε τη µια κίτρινη και την άλλη κόκκινη ποικιλία ως προς το χρωµατισµό κι άλλοτε υπόξινη ή πολύ γλυκιά στη γεύση και έτσι ο καταναλωτής µπερδεύετε», εξηγεί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκος Κουτλιάµπας.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών ποικιλιών που κρίθηκε ότι δεν είναι αποδοτικές -εξαιρέθηκαν ωστόσο όλες οι λευκόσαρκες παραδοσιακές µε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που ευδοκιµούν στο Βελβεντό- και ήδη οι νέες φυτεύσεις καλύπτουν περί το 40% επί των σχεδόν 6.500 στρεµµάτων που καλλιεργεί ο συνεταιρισµός. «Στόχος µας είναι µέσα στην επόµενη 5ετία ποσοστό πάνω από το 70% των εκτάσεων που καλύπτουν τα κτήµατά µας να αντιπροσωπεύουν οι ποικιλίες µε πατέντα», µας ανέφερε ο κ. Κουλτιάµπας και παράλληλα αποκάλυψε πως η οργάνωση στην πρόσφατη Fruit Logistica ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια τη συνεργασία µε το Club KIKU για τη διαχείριση και διακίνηση των συγκεκριµένων πατενταρισµένων µήλων στην αγορά.

Στα 90 λεπτά το κιλό η εκκαθάριση για τα ροδάκινα του 2024

Για την περσινή εµπορική σεζόν στο ροδάκινο, εν τω µεταξύ ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού σηµείωσε πως θα µπορούσε να είναι µια πάρα πολύ καλή χρονιά, εάν δεν είχαν προκύψει οι «ξώφαλτσες» ζηµίες από το πέρασµα του Daniel. «Κάποιες ποικιλίες του Σεπτεµβρίου χάθηκαν ολοκληρωτικά και ήταν ένα αρκετά µεγάλο µέρος της παραγωγής µας, για το οποίο µένει να δούµε τί θα αποζηµιωθούµε από τον ΕΛΓΑ», είπε ο κ. Κουτλιάµπας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η εκκαθάριση για τα µέλη της οργάνωσης οδήγησε σε µια µέση τιµή παραγωγού στα 90 λεπτά το κιλό, η οποία συγκριτικά µε την αµέσως προηγούµενη χρονιά ήταν κατά 10 λεπτά υψηλότερη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι γνωστό για τις «αξιόπιστες» βροχοπτώσεις του, αλλά ο ασυνήθιστα ζεστός, ξηρός καιρός φέτος προκαλεί ανησυχία για τους καλλιεργητές...

FARMING

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από την έναρξη της βλαστικής περιόδου μέχρι και τώρα, είναι σταθερά καλές και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ιδανικές...

REPORTS

Οι αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν από τα μέσα Μαρτίου έχουν επιταχύνει την εξέλιξη των βλαστικών σταδίων. Ο καλλιεργητής κερασιών Antonio Guglielmi...

REPORTS

«Ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη δίνουν από τις 11 έως και τις 13 Απριλίου παραγωγοί και έμποροι νωπών φρούτων και λαχανικών από την Ελλάδα και το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εξόχως ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το πρόβλημα με την μυστηριώδη ασθένεια της ροδακινιάς, που έχει εμφανιστεί στην περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παραμορφώνει...

REPORTS

Ανθοφορίες σε διαφορετικές φάσεις και προβληματικές γονιμοποιήσεις εμφανίζει η καλλιέργεια βερίκοκου στα μεγάλα παραγωγικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος.

REPORTS

Καταλύτη για την µετατροπή της «ευκαιριακής» ευφορίας στα εσπεριδοειδή σε µία µόνιµη ανάπτυξη του κλάδου πρέπει να αποτελέσουν οι διεθνείς συγκυρίες που έκαναν µέχρι...

REPORTS

Στα κηπευτικά η εµφάνιση και το µέγεθος πληρώνεται πολύ καλά. Το χάσµα µεταξύ της πρώτης ποιότητας ντοµάτας και της µέσης είναι συνήθως µεγαλύτερη των...