του Γιάννη Ρούπα
Ωστόσο, ο µεγάλος όγκος της ελληνικής παραγωγής έφυγε την περίοδο Σεπτεµβρίου-∆εκεµβρίου σε τιµές που άγγιξαν το 1,60 ευρώ το κιλό για τα βιολογικά και τα 60-65 λεπτά για τα συµβατικά.
Όπως εξηγεί ο έµπειρος παραγωγός από το Αίγιο Πάνος Παναγόπουλος, οι αποδόσεις φέτος ήταν µέτριες προς χαµηλές, οπότε αν περατωθούν σωστά οι καλλιεργητικές φροντίδες, η επερχόµενη παραγωγή από τον Αύγουστο και µετά µπορεί να ξεπεράσει τα υψηλά του 2022. «Πολλοί δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν µε 15 στρέµµατα λεµόνι σε 10 µεριές, όµως έχουµε ανάγκη από νέους παραγωγούς». Να σηµειωθεί πως το ελληνικό λεµόνι έχει χτίσει εµπορικό όνοµα στη Γερµανία και την Αυστρία, όπου και προσφέρεται για εξαγωγή.